Skip to main content

P11/12

 

 

Hemsjö vs Sävens BK

Killarna spelade en fantastisk match mot ett hårt kämpande Sävens BK.

Matchen stod och vägde länge i första perioden och båda lagen skapade chanser. Isak som stod i mål gjorde några fantastiska räddningar och såg till att matchen fortfarande var 0-0. Hemsjö hade sedan ett genombrott med att Liam passade fram Elias som tog skott som blockerades av Sävens back med handen. Domaren blåser straff. Elias går fram till straffpunkten och sätter säkert 0-1 i vänstra hörnet. 0-2 ser Malte till att göra och Liam 0-3. Säven sätter 1-3 innan Terje gör ställningen 1-4. På frispark gör Liam 1-5 och Liam gör även det sista målet för aftonen 1-6.

Mycket välspelad match av killarna och Hemsjö tar en välförtjänt seger!

Målgörare: Elias, Malte, Terje, Liam (3)

Giff-cupen i Tidaholm 22-23 April

Lördag morgon 0620 var det samling för vidare färd mot Giff-cupen i Tidaholm och barnens första cup med övernattning. Lika spännande för barnen som för tränarna.

Väl framme i Tidaholm möttes vi av ett antal gräsplaner och massor med fotbollsspelare och publik. Giff-cupen visade sig vara en stor cup som lockar lag både från Göteborg och Stockholm.

Vår första match spelades mot Karlslund där vi blev tillbakatryckta men räddades gång på gång av Julius i målet vilket bidrag till 0-0 i halvtid. I andra halvlek trillade dock bollarna in och resultatet blev till slut 1-4 där Malte gjorde Hemsjös mål snyggt med skott från kanten.

Andra matchen spelades mot Tidaholm och inte heller här räckte Hemsjö till. Förlust 0-5.

Tredje matchen spelades mot Våmb och förlustsiffrorna skrevs i den här matchen till 0-6.

Efter de tre första matcherna kunde vi konstatera att vi möter lag som är betydligt större i storlek och längre fram fotbollsmässigt. Vi spelade i en 12-årsklass där bara ett fåtal av våra egna spelare är just 12 år och resterande fyller 11 under året. Tyvärr var detta mycket utslagsgivande just i den ålder våra barn befinner sig i just nu.

I den fjärde och sista matchen för dagen möttes allsvenskt motstånd i form av Häcken. I den här matchen hade Hemsjö kommit igång och vi visade bättre intensitet än i de tre första matcherna. Trots detta förlorades matchen med 1-5 men dagens bästa match av Hemsjö. Målskytt blev Elias för Hemsjö.

Efter dagens sista match gick färden till en skola i närheten där övernattning väntade. Vädret var på topp och kvällen avnjöts i närapå sommarvärme med brännboll, chips och trocadero.

Dagen efter hade dock temperaturen sjunkit 10 grader och regnet hängde i luften inför söndagens två avslutande matcher.

Tyvärr lyckades vi inte följa upp den stigande formkurvan från Häcken-matchen och södagens matcher förlorades mot 0-8 respektive 1-10 där målet i den sista matchen gjorde av Liam. Efter många tuffa matcher fanns det trots allt lite kämpaglöd kvar då det sista målet kämpades in efter en frispark in i straffområdet. Gott att få avsluta med ett mål.

Efter sista matchen väntade prisutdelning med medalj och två paket Panini-bilder. Trots förlusterna så tror jag att både barn och tränare tyckte det var roligt att komma i väg över helgen. Extra spännade för barnen att träffa andra lag, speciellt tjejlaget i klassrummet jämte. 😉

Igelkotten Cup, Skövde 2023-02-25

Tidigt på lördagmorgonen var det uppställning för färd mot Skövde och Igelkotten Cup, som arrangeras av Igeltorps IK. Likt förra cupen tillämpades futsal-regler vilket innebar att vi spelade på halv handbollsplan.

I första matchen mötte vi Tomtens IF, vilka besegrades komfortabelt med 4-1 efter mål av Elias (2), Hannes AG och Malte.

I andra matchen mötte vi IFK Falköping, där vi fick ett tidigt 1-0-mål av Elias. Trots bra motstånd visade Hemsjö större intensitet och aggressivitet vilket gjorde att Falköping hade svårt att skapa några farligheter. Efter många skott utifrån där Julius stod i vägen fick tyvärr Falköping in ett mål och matchen slutade 1-1.

Eftersom det var två timmar mellan matcherna hann Hemsjö med ett besök på närbelägna MacDonalds innan det var dags att återigen möta IFK Falköping, som hade två lag med i gruppen. Återigen visade Hemsjö intensitet vilket gjorde det svårt för motståndarna att komma till farliga målchanser. En offensiv motståndarmålvakt bidrog till farligheter i bägge riktningarna och i mitten på matchen lyckades Hannes AG rinna igenom och stöta in 1-0-målet. Efter några nervösa slutminuter lyckades Hemsjö hålla undan relativt enkelt och vinna med 1-0.

Fjärde matchen förlorades tyvärr med 0-4 mot Norra Fågelås, men här var tyvärr förutsättningarna inte rättvisa. Efter tre matcher i C-hallen spelades fjärde matchen i A-hallen, på en betydligt större plan. Det spel som fungerat klockrent i de tre första matcherna fungerade inte på större plan i den fjärde och Hemsjö med hög press blev överspelade ett flertal gånger. Till på köpet började domaren helt felaktigt blåsa för bakåtpassning, vilket är tillåtet inomhus och som också varit tillåtet i de tre första matcherna. Så det mesta gick emot oss i fjärde matchen. Så den glömmer vi.

Allt som allt en riktigt rolig dag i Skövde. Starka insatser av målskyttarna Elias,Hannes AG och Malte, Julius i mål som höll nollan, Francescos snabba fötter satte ständig press på motståndarna och Loke och Hannes J lät inte många motståndare komma förbi sig. Tack också till Francescos mamma Marta som var med och höll ordning på både borttappade mobiltelefoner och spelare

IFK Göteborg Futsal Cup 2023-01-14

Lördagen den 14e Januari var det dags för IFK Göteborg Futsal Cup. Till Lundbystrands Inomhushall på Hisingen kom vi laddade och väl förberedda till match, trodde vi. Det visade sig att det vi trodde var en fotbollsturnering på fullstor handbollsplan, var en futsalturnering på halv handbollsplan med innebandymål.

Men är man ett bra fotbollslag låter man inte yttre omständigheter få störa uppladdningen. När vi började spela visade det sig snabbt att vi har tränat på rätt saker och att en liten futsal-plan inte var några problem för tekniska Hemsjö IF.

Med en målvakt och tre utespelare på planen lyckades Hemsjö direkt att behärska ett snabbt passningsspel med mycket väggspel och skarvningar.

När turneringen var slut kunde vi konstatera att Hemsjö IF vunnit fyra matcher, spelat tre oavgjorda och förlorat en match, trots bra motstånd från Holmalund och Älvsborgs FF, där vi mötte båda lagen flera gånger.

Bra insatser i alla åtta matcher av Pelle i mål, Jonathan, Celvin, Leon, Liam, Loui och Nicholas.

Kontaktuppgifter

Martin Björkqvist
070-668 60 15
martin.bjorkqvist80@gmail.com
Jon Örn
076-543 35 17
Jerry Asterfjord
Johan Nyström
Niklas Andersson

Träningstider

17:30 - 19:30 tisdag
17:30 - 19:30 onsdag
09:30 - 11:30 lördag